Dag 2: Verkenning van Sevilla

Na een opwindende eerste dag in Sevilla, waren we klaar voor onze tweede dag vol avonturen. Vandaag zouden we de stad echt gaan verkennen, met zijn kronkelende straatjes, historische monumenten en verborgen juweeltjes.

Het ontbijt in de Bar El Comercio

Onze dag begon met een ontbijt in de Bar El Comercio, een lokaal café bekend om zijn churros met chocolade. Voor slechts 5 euro per persoon genoten we van deze heerlijke specialiteit, terwijl we ons opmaakten voor de dag. Mijn vriendin, die normaliter niet zo’n fan is van zoete ontbijtjes, was verrukt van de churros. Ze vond het geweldig dat ze zo’n traditioneel Spaans ontbijt kon proeven.

De rit naar de Plaza de España

Vervolgens namen we een taxi naar de Plaza de España, een rit van ongeveer 15 minuten die ons 10 euro kostte. De Plaza de España is een indrukwekkend plein met een prachtig bouwwerk dat de rijkdom en diversiteit van de Spaanse cultuur weerspiegelt. Het kostte ons niets om het plein te betreden en we brachten er een paar uur door, gewoon genietend van de schoonheid ervan.

De lunch bij Bodega Santa Cruz

Voor de lunch gingen we naar Bodega Santa Cruz, een populaire tapasbar in het hart van Sevilla. Voor ongeveer 10 euro per persoon genoten we van een verscheidenheid aan tapas, waaronder de beroemde tortilla española en gazpacho. Het was een leuke ervaring om nieuwe smaken te proberen en te genieten van de levendige sfeer van de bar.

Het bezoek aan de wijk Triana

In de middag bezochten we de wijk Triana, bekend om zijn keramiek en flamenco-cultuur. We bezochten de Mercado de Triana, een levendige markt waar we enkele lokale producten konden kopen. Het bezoek aan de markt was gratis, maar we besteedden ongeveer 20 euro aan souvenirs en lokale lekkernijen.

Het diner bij Restaurant Eslava

We sloten de dag af met een diner bij Restaurant Eslava, een bekroond restaurant dat bekend staat om zijn innovatieve tapas. Voor ongeveer 40 euro per persoon genoten we van een verscheidenheid aan gerechten, waaronder de beroemde honingzwam met ei op een karamelkoekje.

Terwijl we ons klaarmaakten om terug te keren naar ons hotel, merkte ik op dat mijn vriendin meer openstond voor de ervaringen en cultuur in Sevilla. Hoewel ze nog steeds droomt van Nieuw-Zeeland, was het duidelijk dat ze genoot van onze tijd in Sevilla.

En zo eindigde onze tweede dag in Sevilla. Het was wederom een dag vol verrassingen en ontdekkingen, en we keken uit naar wat de volgende dagen ons zouden brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *