Dag 3: Witte Dorpen (Pueblos Blancos)

Op onze derde dag in Andalusië besloten we de stad te verlaten en de beroemde witte dorpen van Andalusië, de Pueblos Blancos, te bezoeken. Deze charmante dorpen, met hun witgekalkte huizen en smalle straatjes, beloofden een andere kant van Andalusië te laten zien.

De rit naar de Pueblos Blancos

We huurden een auto bij Europcar voor de dag, wat ons 40 euro kostte. De rit naar de dorpen was prachtig, met glooiende heuvels en olijfgaarden zover het oog reikte. Mijn vriendin, die altijd gefascineerd is geweest door landschappen, was opgetogen over de schoonheid van het Andalusische platteland.

Bezoek aan Ronda

Onze eerste stop was Ronda, een van de meest bekende witte dorpen, bekend om zijn spectaculaire ligging bovenop een diepe kloof. Het kostte ons niets om het dorp te betreden, en we brachten een paar uur door met het verkennen van de straten, het bewonderen van de uitzichten vanaf de beroemde brug Puente Nuevo en het bezoeken van de oudste stierenvechtarena van Spanje, die 7 euro kostte om binnen te komen.

Lunch in Zahara de la Sierra

Vervolgens reden we naar Zahara de la Sierra, een charmant dorpje bekend om zijn prachtige kasteel en reservoir. We genoten van een heerlijke lunch in restaurant Al Lago, dat bekend staat om zijn moderne interpretaties van traditionele Andalusische gerechten. Voor 20 euro per persoon genoten we van een verscheidenheid aan heerlijke gerechten.

Bezoek aan Grazalema

Onze laatste stop was Grazalema, een pittoresk dorpje dat bekend staat om zijn traditionele textielproductie. We brachten enige tijd door met het verkennen van de winkels en het genieten van het uitzicht op het omliggende natuurpark, voordat we teruggingen naar Sevilla.

Terwijl we terugreden naar Sevilla, waren we vol van de ervaringen van de dag. De witte dorpen hadden ons een andere kant van Andalusië laten zien, een die even boeiend en mooi was.

Zo eindigde onze derde dag in Andalusië. We keken uit naar wat de volgende dagen ons zouden brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *