Dag 1: De pracht en legende van Brussel

’s Ochtends vroeg vertrokken we met drie personen vanaf de luchthaven Schiphol in Nederland naar Brussel met de Eurostar-trein, die ongeveer 50 euro kost. We hadden de tickets op voorhand op de officiële website gekocht om een vlotte reis te garanderen.

Het indrukwekkende Grote Markt van Brussel

Bij aankomst in Brussel gingen we meteen naar de Grote Markt om te genieten van het spectaculaire uitzicht op deze “mooiste markt ter wereld”. Elk gebouw lijkt een kunstwerk te zijn en brengt je terug naar de middeleeuwen. Iedereen maakte foto’s en ik kon het niet laten om dit mooie moment met mijn telefoon vast te leggen.

De grappige anekdotes van Manneken Pis

Vervolgens gingen we naar het standbeeld van Manneken Pis, een van de symbolen van de stad. Het verhaal gaat dat het standbeeld ooit deze stad heeft gered. We praatten met de lokale bevolking en ze vertelden ons op humoristische wijze het verhaal achter het beeld, wat ons de passie en humor van de Belgen liet voelen.

De verleiding van het avondeten en Belgisch bier

’s Avonds gingen we naar restaurant Chez Leon om Belgisch stoofvlees,zeevruchten, frietjes en wafels te proeven. Maar het meest onvergetelijke was het heerlijke Belgische bier met zijn volle smaak en lange nasmaak. We hadden ook contact met de lokale bevolking aan de tafel naast ons, die ons enkele lokale biermerken aanbeveelden.

Inchecken in het hotel in Brussel

Na een dag van avontuur kwamen we aan bij het geboekte Ibis Brussels City Centre hotel in het centrum van Brussel, dat ongeveer 80 euro kostte. We hadden de kamer van tevoren geboekt via Booking.com om een vlotte check-in te garanderen.

Opwindender

Als u bij het plannen van een reis moeilijkheden ondervindt, kunt u deze platforms proberen, die krachtige navigatie hebben en al uw twijfels kunnen oplossen.

Vervoer

.

.

.

.

Attracties

.

.

.

.

Voedsel

.

.

.

.

Hotel

.

.

.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *