Dag 1: Aankomst in Andalusië, Sevilla

Het is altijd een spannende ervaring om een nieuwe plek te verkennen, vooral als je een nieuwe cultuur induikt en tegelijkertijd interessante en symbolische verhalen ontdekt die de hele reis markeren.

De vlucht naar Sevilla

Mijn vlucht van Amsterdam naar Sevilla met KLM kostte me 120 euro. Het was een reis van ongeveer 3 uur, waarbij ik voor het eerst het prachtige landschap van Andalusië kon bewonderen. De oranje daken van de huizen die onder me glinsterden, waren een teken dat ik bijna op mijn bestemming was.

Mijn vriendin, die er altijd van heeft gedroomd om naar Nieuw-Zeeland te gaan, was met mij op deze reis. Ze had haar twijfels over Sevilla. Maar ik hoopte dat deze reis haar mening zou veranderen. Ze is nogal kieskeurig als het gaat om reizen, maar ik wist dat deze reis ons beiden veel te bieden had.

Aankomst bij Hotel Alfonso XIII

Bij aankomst in Sevilla namen we een taxi van de luchthaven naar ons hotel, Hotel Alfonso XIII, een prachtig vijfsterrenhotel in het hart van de stad, de rit kostte ons 25 euro. Het hotel, dat 200 euro per nacht kostte, was de belichaming van Andalusische charme met zijn mozaïektegels, balkonnetjes en de klassieke Spaanse architectuur. Het had een majestueuze uitstraling die ons onmiddellijk deed denken aan de koningen en koninginnen die hier ooit hebben gewoond.

Mijn vriendin, hoewel nog steeds dromend van Nieuw-Zeeland, was onder de indruk van de schoonheid van het hotel. Ze was vooral gefascineerd door de inrichting van onze kamer, die een perfecte combinatie was van oud en nieuw.

Eerste ontdekkingen in Sevilla

Na wat rust in het hotel gingen we op verkenning uit in de stad. We begonnen bij de Kathedraal van Sevilla, een prachtig stuk architectuur dat slechts 10 euro kost om binnen te komen. Ik kon de fascinatie in de ogen van mijn vriendin zien toen we het altaar en de tombe van Christopher Columbus bereikten. Het was duidelijk dat de geschiedenis en de schoonheid van de plek haar veroverden.

Vervolgens bezochten we het beroemde Alcazar paleis voor 11 euro per persoon. De prachtige tuinen en indrukwekkende architectuur waren betoverend. Mijn vriendin was vooral gefascineerd door de Patio de las Doncellas, een prachtige binnenplaats omringd door prachtige bogen.

Diner bij El Rinconcillo

We sloten de dag af met een diner bij El Rinconcillo, het oudste restaurant van Sevilla, waar de prijzen variëren van 5 tot 20 euro per gerecht. We genoten van de traditionele tapas en de lokale wijn, terwijl we de dag doornamen.

Terwijlwe ons klaarmaakten om terug te gaan naar ons hotel, realiseerde ik me dat mijn vriendin meer open stond voor deze nieuwe ervaring dan ze aanvankelijk had gedacht. Ze had genoten van de cultuur, het eten, de architectuur, en bovenal de verhalen die deze prachtige stad te bieden had.

En zo eindigde onze eerste dag in Sevilla. Het was een dag vol verrassingen en ontdekkingen, en ik keek uit naar wat de volgende dagen ons zouden brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *