Dag 4: Costa del Sol – Malaga

Op onze vierde dag in Andalusiƫ besloten we om naar de Costa del Sol te rijden en de bruisende stad Malaga te bezoeken. Met zijn prachtige stranden, levendige cultuur en historische bezienswaardigheden, beloofde Malaga een spannende dag vol avonturen.

De rit naar Malaga

We begonnen onze dag vroeg, huurden weer een auto bij Europcar voor 40 euro en begonnen aan onze rit naar Malaga. De rit was aangenaam, met prachtige uitzichten op de Middellandse Zee en het glooiende landschap van Andalusiƫ. Mijn vriendin, die een grote fan is van stranden, was bijzonder opgewonden over de kans om de Costa del Sol te bezoeken.

Bezoek aan het Alcazaba van Malaga

Onze eerste stop in Malaga was het Alcazaba, een indrukwekkend Moors fort dat een panoramisch uitzicht op de stad biedt. De toegang kostte ons 3,50 euro per persoon. Mijn vriendin was vooral gefascineerd door de rijke geschiedenis van het Alcazaba en de prachtige islamitische architectuur.

Lunch in El Pimpi

Voor de lunch gingen we naar El Pimpi, een van de meest beroemde tapasbars in Malaga. Voor ongeveer 15 euro per persoon genoten we van een verscheidenheid aan heerlijke tapas, terwijl we genoten van de levendige sfeer van de bar.

Bezoek aan het Picasso Museum

In de middag bezochten we het Picasso Museum, dat een uitgebreide collectie werken van de beroemde kunstenaar uit Malaga huisvest. De toegangsprijs was 8 euro per persoon. Mijn vriendin, die een passie heeft voor kunst, was bijzonder onder de indruk van de diepte en diversiteit van Picasso’s werk.

Diner bij La Cosmopolita

We sloten de dag af met een diner bij La Cosmopolita, een stijlvol restaurant dat bekend staat om zijn moderne Andalusische keuken. Voor ongeveer 25 euro per persoon genoten we van een verscheidenheid aan heerlijke gerechten.

Terwijl we genoten van ons diner, spraken we over de ervaringen van de dag. Mijn vriendin merkte op dat ze genoten had van zowel de historische als de moderne aspecten van Malaga, en ze begon een diepere waardering voor Spanje en zijn cultuur te ontwikkelen.

En zo eindigde onze vierde dag in Andalusiƫ. Het was een dag vol ontdekkingen en ervaringen, en we keken uit naar wat de volgende dagen ons zouden brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *