Dag 5: Stranddag in Marbella

Na een paar dagen van intensief verkennen, besloten we dat we onze vijfde dag in Andalusië op een rustigere manier wilden doorbrengen. Dus, we pakten onze zwemkleding en zonnebrandcrème in en gingen op weg naar de prachtige badplaats Marbella.

De rit naar Marbella

We begonnen onze dag vroeg en huurden opnieuw een auto bij Europcar voor 40 euro. De rit naar Marbella was rustgevend, met prachtige uitzichten op de zee en de bergen. Mijn vriendin, een liefhebber van natuur en buitenactiviteiten, was opgetogen over de gelegenheid om een dag aan het strand door te brengen.

Ontspannen op Playa de la Bajadilla

Ons eerste stop was Playa de la Bajadilla, een populair strand in Marbella. Het kostte ons niets om het strand te bezoeken, en we brachten de ochtend door met zwemmen, zonnebaden en genieten van het prachtige weer. Mijn vriendin, die een groot fan is van strandactiviteiten, genoot van elke minuut.

Lunch bij Chiringuito Los Sardinales

Rond lunchtijd gingen we naar Chiringuito Los Sardinales, een lokaal strandrestaurant dat bekend staat om zijn verse vis en zeevruchten. Voor ongeveer 20 euro per persoon genoten we van een heerlijke lunch terwijl we genoten van het uitzicht op de zee.

Mijn vriendin was vooral dol op de verse zeevruchten, en merkte op dat ze hoopte dergelijke ervaringen ook te hebben als we ooit Nieuw-Zeeland bezoeken.

Wandeling door de Oude Stad

In de namiddag besloten we om de Oude Stad van Marbella te bezoeken. We slenterden door de smalle geplaveide straatjes, bewonderden de prachtige oude gebouwen en bezochten een paar lokale winkels. Mijn vriendin was vooral gefascineerd door de charmante sfeer van de Oude Stad.

Diner in Restaurante Paco Jimenez

We sloten de dag af met een diner in Restaurante Paco Jimenez, een hoog aangeschreven restaurant dat bekend staat om zijn moderne Spaanse keuken. We hebben genoten van een verscheidenheid aan heerlijke maaltijden voor ongeveer 30 euro per persoon.

We aten en praatten over de ervaring van vandaag. Mijn vriendin merkte op dat ze dol is op de ontspannen sfeer van Marbella en een diepere waardering begint te krijgen voor de Andalusische manier van leven.

‘Vandaag was geweldig,’ zei ze zacht, haar stem echode over het geluid van de golven. In deze eenvoudige woorden vond ik een diepe waarheid. Voor alle dromen en verlangens naar toekomstige avonturen, is het huidige moment de meest lonende ervaring.

We zaten daar tevreden te kijken naar de laatste zonnestralen die zich vermengden met de opkomende nacht. Dit betekende het einde van ons vijfdaagse avontuur in Andalusië. Het is een reis vol cultuur, geschiedenis, eten en natuurlijk prachtige stranden. Hoewel we uitkijken naar toekomstige reizen die ooit Nieuw-Zeeland zullen omvatten, putten we ook een diep gevoel van voldoening uit onze Andalusische ervaring. Met deze gedachten in gedachten sluiten we ’s nachts onze ogen en vult ons hart zich met herinneringen aan de dingen die we hebben gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *