Dag 1 van de Duitse sprookjesachtige reis : Eerste indruk van Keulen, samen met vriendschap en prachtige uitzichten.

Op pad: Eerste ervaring in Keulen, Duitsland

Reisgenoot Lotte en ik gaan samen 7 dagen door Duitsland reizen. In dit artikel zal ik ons gedetailleerde reisverloop delen, inclusief de namen en prijzen van elke toeristische attractie, de hotels waar we verbleven, de plaatsen waar we hebben gegeten, op welk tijdstip en wat mijn persoonlijke mening is. Ik zal elke dag een verslag schrijven, zodat de lezers ons reisspoor kunnen volgen.

Met de trein naar Keulen

We vertrokken vanuit Amsterdam naar Keulen. Het is heel gemakkelijk om de trein naar Keulen te nemen. We kochten onze treinkaartjes op de website van Deutsche Bahn en gebruikten onze NS-kaart, waardoor onze reis nog betaalbaarder werd. De trein ging door prachtige landschappen en langs rivieren en was zeer comfortabel. We stapten uit op het centraal station van Keulen en liepen naar ons hotel, Pullman Cologne Hotel.

Verblijf in Pullman Cologne Hotel

We kozen voor het Pullman Cologne Hotel, een zeer comfortabel, ruim en schoon hotel dat € 150 per nacht kostte. We hadden het hotel vooraf geboekt via Booking.com. Het hotel is zeer gunstig gelegen op slechts een steenworp afstand van de beroemde Keulse Dom en de oude binnenstad. Het hotelpersoneel was erg vriendelijk en behulpzaam. Het ontbijt biedt verschillende Europese en internationale gerechten, allemaal erg lekker. Over het algemeen vonden we het hotel erg leuk.

De beroemde Keulse Dom

Onze eerste stop was de Keulse Dom, het meest iconische gebouw van Keulen en een van de bekendste kerken van Duitsland. De kathedraal werd gebouwd in 1248 en is een meesterwerk van gotische architectuur. De twee klokkentorens zijn 157 meter hoog en zijn de op één na hoogste kerktorens van Duitsland. De binnenkant van de kathedraal is zeer indrukwekkend en bevat veel prachtige kunstwerken en antieke voorwerpen. We kochten online kaartjes voor € 8 per persoon via de officiële website van de Keulse Dom en bezochten het interieur van de kathedraal en beklommen de klokkentoren om te genieten van het prachtige uitzicht op de stad. Dit was een zeer waardevolle ervaring en de kaartjes waren zeer redelijk geprijsd.

Wandelen door de oude binnenstad

Daarna wandelden we door de oude binnenstad van Keulen, een charmante plek met veel prachtige oude gebouwen en restaurants. We probeerden het lokale traditionele gerecht “Bratwurst”, een soort worst die heerlijk smaakte. We hadden een lunch in Brauhaus Sion, een restaurant waar het bier ook erg goed was. We betaalden ongeveer € 15 per persoon voor onze heerlijke lunch.

Een avontuur in het museum

I’s Middags bezochten we het beroemde Keulse museum. Dit is een groot en modern museum dat verschillende culturen en kunstwerken tentoonstelt. We hadden onze kaartjes vooraf via de museumwebsite gereserveerd en betaalden € 11 per persoon. We hebben ongeveer drie uur in het museum doorgebracht en het was een zeer betekenisvolle en de moeite waard om te bezoeken.

Opwindend nachtleven

’s Avonds besloten we het nachtleven van Keulen te ervaren. We gingen naar een gebied genaamd “Zülpicher Straße”, waar veel bars en nachtclubs te vinden zijn. We hadden een geweldige avond in een muziekbar genaamd “Blue Shell” en luisterden naar lokale muziek. De sfeer in de bar was geweldig en de prijzen waren redelijk. We hadden daar een onvergetelijke avond.

Dit was onze eerste dag in Keulen en we vonden deze stad erg leuk. Er zijn veel prachtige bezienswaardigheden en lekker eten. We kijken uit naar de rest van onze reis. Blijf op de hoogte van onze reisverhalen in onze Duitsland reeks en volg ons dagelijks reisspoor.

Opwindender

Als u bij het plannen van een reis moeilijkheden ondervindt, kunt u deze platforms proberen, die krachtige navigatie hebben en al uw twijfels kunnen oplossen.

Vervoer

.

.

.

.

Attracties

.

.

.

.

Voedsel

.

.

.

.

Hotel

.

.

.

.

One thought on “Dag 1 van de Duitse sprookjesachtige reis : Eerste indruk van Keulen, samen met vriendschap en prachtige uitzichten.

  1. Hallo Dominik
    Ik ben mijn volgende reis naar Duitsland aan het plannen. U adviseert dat het handig is om de trein te nemen en dat het goedkoper is om de NS-kaart te gebruiken. Kun je me er alsjeblieft meer over vertellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *