Dag 2: Tram 28, Belemtoren en Belem Pasteur

Na een geweldige eerste dag in Lissabon zijn we klaar voor een nieuwe dag vol avontuur en ontdekkingen. Samen met mijn vriendin ga ik opnieuw op pad in deze betoverende stad. Vandaag staan de beroemde Tram 28, de iconische Belemtoren en de heerlijke Belem Pasteis op het programma.

Tram 28: door de geschiedenis van Lissabon

Onze dag begint met een ritje op de beroemde Tram 28, een historische tram die ons door de schilderachtige straten van Lissabon brengt. We stapten in bij het station van Martim Moniz en vonden stoelen bij het raam. Trams slingeren door smalle straatjes, langs kleurrijke huizen en oude kerken. Mijn vriendin houdt van het uitzicht en de nostalgische sfeer in de tram.

Bezoek de toren van Belem

Na een aangename reis kwamen we aan op onze volgende bestemming: Toren van Belém. Dit majestueuze fort, gelegen aan de oevers van de rivier de Taag, is een symbool van de maritieme geschiedenis van Portugal. We kochten kaartjes voor 6 euro per persoon en begonnen aan onze ontdekkingsreis. Mijn vriendin was gefascineerd door de geschiedenis van de toren en hield van het uitzicht vanaf de top.

Lunch in Restaurante Ponto Final

Na een bezoek aan de Toren van Belém hadden we honger en besloten we te lunchen bij Restaurante Ponto Final, een gezellig restaurant aan de oever van de rivier. We werden begroet door vriendelijke service en genoten van een heerlijke maaltijd met verse zeevruchten. Mijn vriendin houdt van gegrilde octopus en ik hou van een heerlijke Portugese visstoofpot. Prijzen zijn redelijk, met hoofdgerechten variërend van 15 tot 25 euro.

Pasteis de Belem: Beste eitaartjes in Lissabon

Na de lunch konden we het niet laten om de beroemde Belem Pasteis te proeven. We gingen naar waar het allemaal begon, de Pasteis de Belem. Dit gevestigde café staat bekend om zijn heerlijke eiertaartjes. We zaten in een comfortabele kamer en bestelden wat pasta en koffie.

Verken de omgeving

Gevuld met heerlijke sauzen besloten we de regio Belém verder te verkennen. We maakten een wandeling langs de rivier om het uitzicht op de iconische Ponte 25 de Abril te bewonderen. Wij hebben ook gemaakt Het was een korte wandeling van het Jeronimos-klooster, maar besloot het van buitenaf te bewonderen vanwege de lange rij.

Diner in Cervejaria Ramiro

Voor het avondeten besloten we een van de beroemdste visrestaurants in Lissabon te proberen: Cervejaria Ramiro. Dit levendige en levendige restaurant staat bekend om zijn verse zeevruchten. We werden niet teleurgesteld! We hadden een feestmaal van gegrilde garnalen, krab en sint-jakobsschelpen. Prijzen zijn redelijk gezien de kwaliteit en het verschil tussen bestellingen.

Ga terug naar het hotel en maak je klaar voor morgen

Na een dag vol avontuur en lekker eten gingen we terug naar het hotel. We nemen de tram terug naar het centrum en genieten van een ritje door de drukke straten van Lissabon. Terug in het hotel hebben we wat voorbereidingen getroffen voor morgen.

Wat een geweldige tweede dag in Lissabon! We hebben genoten van een nostalgische tramrit, een bezoek aan de Toren van Belem en natuurlijk een heerlijke Pasteur van Belem. Morgen wachten er nog meer avonturen terwijl we dieper ingaan op de charmes van deze prachtige stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *