Dag 3: Paleis van Sintra en Pena

Na een heerlijke tweede dag in Lissabon waren we toe aan een nieuw avontuur. Vandaag gaan we het magische Sintra verkennen, een fascinerende plek vol prachtige paleizen en weelderige tuinen. Mijn vriendin en ik gingen op pad om het adembenemende Sintra-paleis en het kleurrijke Pena-paleis te verkennen.

Ontbijt in Padaria da Vila

Om de dag te beginnen, besloten we om te ontbijten bij Padaria da Vila, een charmante kleine bakkerij in het centrum van Sintra. We werden aangetrokken door de geur van versgebakken brood en heerlijke gebakjes. Mijn vriendin hield van de jamcroissant terwijl ik koos voor de sandwich met brie en ham. Prijzen zijn redelijk met ontbijtopties variërend van 2 tot 5 euro.

Naar het Sintra-paleis

We namen een bus van het centrum van Sintra naar het paleis van Sintra. De rit duurt ongeveer 15 minuten en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende platteland. Bij aankomst werden we gegrepen door de grootsheid van het paleis. We kochten kaartjes voor 10 euro per persoon en gingen op bezoek.

Sintra Palace: waan je in een sprookje

Sintra Palace is een ware traktatie voor de zintuigen. We dwaalden door de prachtig versierde zalen en bewonderden de kleurrijke tegels en uitzichten op de torens. Mijn vriendin was gefascineerd door de rijke geschiedenis van het paleis en stelde zich voor hoe het zou zijn geweest om hier in de oudheid te wonen.

Lunch in Tuscantega

Omdat onze magen begonnen te groeien na een bezoek aan het Sintra-paleis, besloten we om te lunchen bij Tascantiga, een gezellig restaurant in het centrum van Sintra. We werden begroet met vriendelijke service en genoten van traditionele Portugese gerechten. Mijn vriendin had een heerlijke Bacalhau à Brás en ik had een heerlijke gegrilde sardientjes. Prijzen zijn redelijk, met hoofdgerechten variërend van 10 – 20 euro.

Verken het Pena-paleis

Na de lunch maken we een korte busrit naar Pena Palace, dat boven Sintra uittorent. Dit kleurrijke paleis is zo opvallend, alsof het uit een sprookje komt. We verkenden de prachtige tuinen en bewonderden de unieke architectuur van dichtbij. Entree is 14 euro per persoon.

Geniet van een traditioneel diner

Na een dag vol avontuur en ontdekking hebben we besloten om een ​​traditioneel Portugees diner te nuttigen. We reserveerden een tafel bij Adega das Caves, een gezellig restaurant dat bekend staat om zijn uitstekende Portugese keuken. We werden verwend met een scala aan heerlijke gerechten, waaronder gegrilde vis, vleesgerechten en lokale specialiteiten. Prijzen variëren per bestelling.

Ga terug naar het hotel en maak je klaar voor morgen

Na een enerverende dag keerden we terug naar het hotel. We keren per trein terug naar Lissabon en genieten van een ontspannende reis. Terug in het hotel hebben we wat voorbereidingen getroffen voor de reis van morgen.

Een geweldige dag vol geschiedenis en charme in Sintra! We houden van Sintra Palace, Pena Palace en geweldige traditionele gerechten. Morgen wachten ons nog meer spannende avonturen terwijl we de wonderen van Lissabon blijven ontdekken. Blijf ons volgen voor onze volgende dagelijkse reisverslagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *