Dag 4: Alfama en Fado-avond

Na een bevredigende dag in Sintra keerden we terug naar het bruisende Lissabon. Vandaag is een nieuwe dag vol avontuur en cultuur. Samen met mijn vriendin gaan we de charmante wijk Alfama verkennen en ’s avonds genieten van een traditionele fado-avond.

Ontbijt in Café Tati

Om de dag te beginnen, besloten we om te ontbijten in een charmant café in Alfama. We gingen naar Cafe Tati, een gezellige zaak met een retro vibe en een uitgebreide ontbijtkaart. Mijn vriendin koos voor een heerlijke croissant met jam en vers geperst sap, terwijl ik een heerlijk ontbijt had met scrambled eggs en bacon. Prijzen zijn redelijk met ontbijtopties variërend van 5 tot 10 euro.

alfa verkennen

Na het ontbijt gaan we naar de kronkelende straatjes van Alfama. De smalle steegjes, kleurrijke huisjes en mooie tegels zijn een lust voor het oog. We dwaalden door de buurten, ontdekten verborgen plekjes en genoten van het lokale leven. Mijn vriendin is gefascineerd door de geschiedenis en charme van Alfama, en we hebben veel belachelijke momenten samen gedeeld tijdens het verkennen.

Lunch in Casa do Alentejo

Voor de lunch besloten we om een ​​traditioneel Portugees restaurant genaamd Casa do Alentejo te proberen. Dit restaurant staat bekend om zijn authentieke gerechten uit de regio Alentejo. We werden hartelijk ontvangen en genoten van een heerlijke maaltijd met onder andere gegrilde vleesgerechten en lokale specialiteiten. Prijzen zijn redelijk, met hoofdgerechten variërend van 10 – 20 euro.

Een onvergetelijke fado-avond

Avonds kijken we uit naar het hoogtepunt van de dag: de traditionele fado-avond. We boekten kaartjes bij Clube de Fado, een beroemde locatie voor Fado-optredens. Bij aankomst hebben we de sfeer van Portugese volksliederen opgesnoven. We luisterden met ingehouden adem naar de prachtige zang van Fadistas en werden geraakt door de melodie. De melancholische sfeer van de fado en het vermogen van de zanger om emotie over te brengen, troffen een snaar bij mijn vriendin.

Diner in A Baiuca

Na een fado-avond zaten we nog boordevol muzikale belevenissen. We besloten te gaan eten bij A Baiuca, een sfeervol restaurant dat bekend staat om zijn traditionele gerechten en live fado optredens. We aten lekkernijen als gegrilde vis en stoofschotels terwijl we luisterden naar enthousiaste fadomuziek. Prijzen zijn redelijk, met hoofdgerechten variërend van 15 tot 25 euro.

Ga terug naar het hotel en maak je klaar voor morgen

Na een avond vol muziek en culinaire hoogtepunten was het tijd om terug te gaan naar ons hotel. We namen een taxi terug om te genieten van het nachtzicht van Lissabon. Terug in het hotel hebben we wat voorbereidingen getroffen voor de reis van morgen.

Wat een dag om te ontdekken in Alfama en wat een onvergetelijke avond om door te brengen in Fado! We genoten van de charme van de buurt, de smaken van de lokale keuken en het geluid van fadomuziek. Morgen wachten ons nieuwe avonturen in het bruisende Lissabon. Blijf ons volgen voor onze volgende dagelijkse reisverslagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *