Day 4 :Kennisreis door de oude stad Oxford

Vandaag heb ik besloten om Londen te verlaten en naar de historische stad Oxford te gaan, die bekend staat om zijn academische sfeer en geschiedenis.

Met de trein naar Oxford

’s Ochtends ben ik met de trein vanuit Londen naar Oxford vertrokken. De treinkaartjes kostten 18 pond. Binnen een uur arriveerde ik in deze prachtige oude stad.

Verblijf: Lincoln House Oxford

Bij aankomst in Oxford heb ik gekozen voor een verblijf in Lincoln House, een bed & breakfast in het centrum van de stad met een gunstige ligging. Ik heb een tweepersoonskamer gereserveerd voor 70 pond per nacht. In Lincoln House voelde ik me warm en comfortabel.

Universiteit van Oxford: bron van kennis

Na het inchecken ben ik naar de wereldberoemde Universiteit van Oxford gegaan. De oude gebouwen stralen een academische sfeer uit en herinneren aan de beroemde alumni die hier hebben gestudeerd. Ik heb verschillende bekende colleges bezocht, zoals Christ Church College en Magdalen College, en de unieke bouwstijlen en culturele erfenis ervaren.

Lunch: proeven van Oxford specialiteiten

Tijdens de lunch ging ik naar een authentiek Brits restaurant genaamd Oxford Kitchen. Ik heb een Oxford specialiteit geprobeerd, namelijk de gestoofde vleestaart, met een traditionele Engelse thee voor een totale prijs van 16 pond. Hier heb ik kunnen proeven van de heerlijke Oxfordse keuken.

Bodleian Library: oceaan van kennis

In de middag heb ik de Bodleian Library bezocht, de belangrijkste bibliotheek van de Universiteit van Oxford en de grootste bibliotheek in het Verenigd Koninkrijk. Het is een prachtige, majestueuze bibliotheek die de grootste collectie van boeken en manuscripten in het Verenigd Koninkrijk herbergt. Hier heb ik een promovendus in de literatuur ontmoet en we hebben het gehad over de werken van Shakespeare en de charme van literatuur.

Diner: levendige avond in de pub

’s Avonds ging ik naar een pub genaamd Turkish Oats, waar ik een portie vis en frietjes en een lokaal biertje bestelde voor een totale prijs van 20 pond. Hier heb ik enkele studenten van de Universiteit van Oxford ontmoet en hebben we gesproken over onze academische interesses en reiservaringen.

Nachtelijk Oxford

Na het diner wandelde ik door de straten van Oxford en genoot ik van het nachtelijke uitzicht op de stad. De oude gebouwen straalden in het donker een nog grotere grandeur uit en de verre klokken vergezelden me tijdens deze rustige avond.

Terug in Lincoln House keek ik terug op mijn dag en realiseerde ik me hoeveel ik geleerd heb over de academische geschiedenis van Oxford en zijn cultuur. Morgen zal ik verder gaan met het verkennen van deze prachtige stad en kijk ik uit naar het ontmoeten van meer interessantemensen en het ontdekken van meer verhalen.

Opwindender

Hoewel het niet wordt aanbevolen om vooraf te reserveren voor ongeplande reizen, hebben deze platforms een krachtige navigatie die al uw vragen kan oplossen.

Vervoer

.

.

.

.

Attracties

.

.

.

.

Voedsel

.

.

.

.

Hotel

.

.

.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *