Day 5 :Bezoek het Oxford Museum en de oude stad Bath

Vandaag heb ik besloten om verder te gaan met het verkennen van de musea van Oxford en vervolgens naar de prachtige kleine stad Bath te gaan, die bekend staat om zijn oude Romeinse baden.

Oxford University Museum of Natural History en Pitt Rivers Museum

Vanochtend bezocht ik het Oxford University Museum of Natural History. Dit museum heeft een grote collectie tentoonstellingen over de aarde, dieren en planten en fossielen, waardoor ik een dieper begrip kreeg van de natuur. Daarna bezocht ik het Pitt Rivers Museum, dat de cultuur en kunst van mensen van over de hele wereld toont en me echt versteld deed staan.

Met de trein naar Bath

Tegen de middag nam ik de trein van Oxford naar de oude stad Bath. Het treinkaartje kostte 25 pond. Na ongeveer een uur reizen kwam ik aan in deze historische stad.

Verblijf: Roman Baths Villa

In Bath koos ik ervoor om te verblijven in een familiepension genaamd Roman Baths Villa, gelegen in het centrum van de stad, op slechts een steenworp afstand van de beroemde Romeinse baden. Ik reserveerde een tweepersoonskamer voor 80 pond per nacht. Hier voelde ik me warm en romantisch, omringd door de sfeer van Bath.

Bath Roman Baths: een getuigenis van geschiedenis

’s Middags bezocht ik een van de meest beroemde bezienswaardigheden van Bath, de Romeinse baden. Dit oude Romeinse badhuis getuigt van de geschiedenis van de stad Bath. Ik dompelde mezelf onder in de klassieke sfeer en stelde me voor hoe de oude Romeinse aristocratie hier badend rondliep.

Diner: proeven van authentieke Britse gerechten

’s Avonds proefde ik authentieke Britse gerechten in een restaurant genaamd Bath Cottage. Ik bestelde een biefstuk en een glas rode wijn voor in totaal 30 pond. In dit restaurant genoot ik van de smaakreis van de culinaire lekkernijen en ontmoette ik een solo-reiziger uit AustraliĆ«. We hadden een geweldige tijd en deelden onze reiservaringen en levensverhalen.

Nachtelijk Bath: dwalen door de oude straten

Na het diner wandelde ik door de oude straten van Bath en genoot van de prachtige nachtelijke sfeer van de stad. Bij maanlicht werden de klassieke gebouwen van Bath nog mysterieuzer en charmant. Ik kwam aan bij een klein park nabij de Royal Crescent, waar ik op een bankje zat en genoot van de serene schoonheid van deze stad.

Terug naar Roman Baths Villa

Terug in de Roman Baths Villa, ordende ik mijn gedachten en ervaringen van deze dag in de gezellige kamer. Bath liet me de glorie van de oude Romeinse beschaving en de charme van de klassieke Britse architectuur zien. Morgen zal ik deze prachtige stad verder verkennen en kijk ik uit naar het ontmoeten van meer interessante mensen en het beleven van nieuwe verhalen.

Opwindender

Hoewel het niet wordt aanbevolen om vooraf te reserveren voor ongeplande reizen, hebben deze platforms een krachtige navigatie die al uw vragen kan oplossen.

Vervoer

.

.

.

.

Attracties

.

.

.

.

Voedsel

.

.

.

.

Hotel

.

.

.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *