Day 16: Vaarwel Bristol, hallo York


Vandaag is mijn laatste dag in Bristol en ik besloot naar de historische stad York in het noorden van Engeland te reizen.

Treinreis: van Bristol naar York

’s Ochtends vertrok ik met de trein vanuit Bristol naar York, wat ongeveer vier uur duurde. Tijdens de treinreis genoot ik van het prachtige uitzicht op het Engelse platteland en voelde ik de charme van Engeland.

Aankomst in York: de charme van de oude stad

Bij aankomst in York checkte ik in bij een hotel genaamd “Old City House”, wat 85 pond per nacht kostte. Dit hotel ligt in het centrum en is niet ver van de York Minster.

York Minster: het juweel van gotische architectuur

In de middag bezocht ik de York Minster, een typisch gotisch gebouw en een van de grootste middeleeuwse kathedralen in Engeland. Ik bracht hier enkele uren door, bewonderde de rijke kunstschatten in de kathedraal, zoals glas-in-loodramen, prachtige houtsnijwerk en beeldhouwwerken.

Oude stadsmuren: een historische wandeling door de tijd

Na het bezoek aan de York Minster wandelde ik langs de oude stadsmuren. Deze muren dateren uit de Romeinse tijd en zijn na enkele eeuwen nog steeds goed bewaard gebleven. Wandelen langs de muren voelde alsof ik terug in de tijd stapte.

York City Museum: ontdekking van de geschiedenis en cultuur van de stad

Daarna bezocht ik het York City Museum, waar rijke tentoonstellingen over de geschiedenis, cultuur en het dagelijks leven van York te zien zijn. Hier leerde ik veel over York en kreeg ik een dieper begrip van deze oude stad.

Diner: genieten van lokale gerechten

’s Avonds genoot ik van een diner bij een restaurant genaamd “York Food Tour”. Dit restaurant serveerde authentieke Engelse gerechten, zoals stoofschotels, vis en chips. Ik probeerde enkele lokale specialiteiten en het was heerlijk.

Opwindender

Hoewel het niet wordt aanbevolen om vooraf te reserveren voor ongeplande reizen, hebben deze platforms een krachtige navigatie die al uw vragen kan oplossen.

Vervoer

.

.

.

.

Attracties

.

.

.

.

Voedsel

.

.

.

.

Hotel

.

.

.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *