Day 1: Aankomst in Luxemburg-stad en bezoek aan de oude stad van Luxemburg

Vandaag zijn we vertrokken vanuit Nederland en met de trein aangekomen in Luxemburg-stad, waar we de charmante oude stad hebben verkend.

Aankomst in Luxemburg-stad

’s Ochtends vertrokken mijn twee vrienden en ik vanaf de luchthaven Schiphol in Amsterdam. We namen de trein die we van tevoren hadden gekocht op de NS International-website voor ongeveer 35 euro. Onderweg genoten we van het prachtige landschap van Nederland en Luxemburg en waren we vol opwinding voor het avontuur dat voor ons lag.

C van Luxemburg

Na aankomst in Luxemburg-stad besloten we als eerste de oude stad van Luxemburg te verkennen. Tijdens onze wandeling over de geplaveide straten van de oude stad voelden we de geschiedenis om ons heen. Buiten het Groothertogelijk Paleis van Luxemburg ontmoetten we toevallig een Luxemburger gekleed in traditionele kledij, die ons gul het verhaal van het paleis vertelde. Nadat we het paleis hadden bezocht, ontmoetten we een lokale oudere man in het museum die enthousiast zijn verhalen over zijn jeugd in de oude stad en een interessant verhaal over mysterieuze ondergrondse tunnels met ons deelde. We hingen aan zijn lippen van interesse.

Het hotel in de oude stad

’s Avonds boekten we een hotel via Booking.com in de oude stad – Hotel Vauban, voor 90 euro per nacht. Het hotel was goed gelegen, dicht bij de bezienswaardigheden, en de kamers waren schoon en comfortabel. Op het terras van het hotel genoten we van de lokale specialiteiten terwijl we genoten van het prachtige uitzicht op de oude stad bij nacht.

Opwindender

Als u bij het plannen van een reis moeilijkheden ondervindt, kunt u deze platforms proberen, die krachtige navigatie hebben en al uw twijfels kunnen oplossen.

Vervoer

.

.

.

.

Attracties

.

.

.

.

Voedsel

.

.

.

.

Hotel

.

.

.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *