Dag 4 van de Duitse sprookjesachtige reis: Füssen en Slot Neuschwanstein

Van de Beierse Alpen naar Füssen

Na een leuke dag in de Beierse Alpen, gaan we verder naar het zuiden van Duitsland, naar Füssen. We hebben treintickets gekocht op de website van Deutsche Bahn voor ongeveer 35 euro per persoon om naar Füssen te gaan. Tijdens de treinreis genieten we van het prachtige platteland en bij aankomst in Füssen gaan we naar ons geboekte hotel.

Comfortabel verblijf: Hotel Schlosskrone

In Füssen hebben we gekozen voor het Hotel Schlosskrone, een hotel dat ongeveer 180 euro per nacht kost. We hebben het hotel vooraf via Booking.com geboekt. Het hotel ligt in het centrum van de stad en op slechts enkele minuten lopen van het treinstation, wat het handig maakt om de bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken. Onze kamer is ruim en schoon en heeft comfortabele bedden en moderne badkamervoorzieningen. Het hotelpersoneel is erg vriendelijk en behulpzaam en het ontbijt is uitgebreid en bestaat uit lokale en internationale gerechten.

Historische gebouwen en musea in Füssen

’s Ochtends beginnen we aan een dag vol ontdekkingen in Füssen. We bezoeken eerst het oude stadsdeel van Füssen, waar veel oude gebouwen en historische bezienswaardigheden te vinden zijn. We bezoeken ook het Historisch Museum van Füssen om meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van de stad. Het museum heeft een uitgebreide collectie historische artefacten en kunstwerken, wat ons een dieper inzicht geeft in de geschiedenis van Zuid-Duitsland.

Indrukwekkend Slot Neuschwanstein

’s Middags gaan we naar het beroemde Slot Neuschwanstein. Het kasteel is gebouwd door de Beierse koning Ludwig II en trekt jaarlijks talloze bezoekers vanwege de prachtige architectuur en legendarische verhalen. We kopen tickets voor 13 euro per persoon en bezoeken het interieur van het kasteel. Binnenin zijn er vele kostbare kunstwerken en antiek te zien, die het luxe leven van de koning laten zien. Vanaf het balkon van het kasteel hebben we ook een prachtig uitzicht over de vallei.

Etenstour in Füssen

’s Avonds genieten we van een culinaire tour in een lokaal restaurant in Füssen genaamd Gasthof Fraundorfer. Het restaurant ligt in het centrum van de stad en heeft een gezellige en comfortabele sfeer. We proeven lokale specialiteiten van Füssen, zoals varkenspoot, witte worst en stoofschotels, gecombineerd met Duits ambachtelijk bier, dat heerlijk smaakt. Het restaurant heeft ook een liveband die traditionele Duitse volksmuziek speelt, waardoor we de lokale cultuur kunnen ervaren terwijl we van het eten genieten.

We keren terug naar het Hotel Schlosskrone voor een goede nachtrust, in afwachting van onze volgende dag vol avontuur in Duitsland.

Opwindender

Als u bij het plannen van een reis moeilijkheden ondervindt, kunt u deze platforms proberen, die krachtige navigatie hebben en al uw twijfels kunnen oplossen.

Vervoer

.

.

.

.

Attracties

.

.

.

.

Voedsel

.

.

.

.

Hotel

.

.

.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *