Dag 3 van de Duitse sprookjesachtige reis: Romantische Beierse Alpen

Vertrek naar de Beierse Alpen

Na een dag in het prachtige Heidelberg te hebben doorgebracht, vervolgen we onze reis naar de romantische Beierse Alpen. We hebben vooraf treintickets gekocht op de website van Deutsche Bahn voor ongeveer 50 euro per persoon om naar München te gaan. Tijdens de treinreis genieten we van het prachtige Duitse landschap. Na aankomst in München stappen we over op een regionale trein naar de Beierse Alpen.

Comfortabel verblijf: Königshof Hotel Berchtesgaden

In de Beierse Alpen hebben we gekozen voor het Königshof Hotel Berchtesgaden, een hotel dat ongeveer 200 euro per nacht kost. We hebben het hotel vooraf via Booking.com geboekt. Het hotel ligt in de buurt van schilderachtige bergen en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en een rustige natuurlijke omgeving. Onze kamer is ruim en schoon en heeft een balkon waar we van het prachtige uitzicht op de bergen kunnen genieten. Het hotelpersoneel is erg vriendelijk en behulpzaam en het ontbijt is uitgebreid en bestaat uit lokale en internationale gerechten.

Magische Königssee

’s Ochtends bezoeken we de Königssee, het diepste en helderste meer van Duitsland, omringd door majestueuze Alpen. We kopen kaartjes voor 25 euro per persoon om met een boot over het meer te varen en te genieten van het prachtige uitzicht op de bergen en het meer. De gids aan boord vertelt ons over de geschiedenis en legendes van de Königssee, waardoor we nog meer onder de indruk zijn van dit prachtige gebied. We hebben ook de kans om te praten met andere reizigers op de boot en onze reiservaringen te delen.

Mysterieuze Adelaarsnest

’s Middags bezoeken we het Adelaarsnest (Kehlsteinhaus) op de top van de berg. Het Adelaarsnest is een historisch gebouw dat tijdens het nazi-tijdperk is gebouwd en nu is omgebouwd tot een restaurant. We reizen met een speciale bergbus en vervolgens met een speciale lift door de berg om het Adelaarsnest te bereiken. Hier genieten we van heerlijke Duitse gerechten en het prachtige uitzicht op de Alpen. De toegangsprijs voor het Adelaarsnest is 16,5 euro per persoon, inclusief bergbus en lift.

Verkenning van het Berchtesgaden National Park te voet

In de middag van de derde dag bezoeken we het Berchtesgaden National Park voor een wandelavontuur. Er zijn veel wandelroutes in het park voor bezoekers om uit te kiezen en we kiezen voor een gematigde route van ongeveer 6 kilometer. We wandelen door bossen, steken beekjes over en genieten van prachtige watervallen en snelstromende rivieren. Tijdens onze wandeling hebben we ook het geluk gehad om wat wilde dieren te spotten, zoals herten, konijnen en verschillende vogels.

Diner: Beierse smaken

Opwindender

Als u bij het plannen van een reis moeilijkheden ondervindt, kunt u deze platforms proberen, die krachtige navigatie hebben en al uw twijfels kunnen oplossen.

’s Avonds gaan we naar een lokaal Beiers restaurant om te genieten van het diner. Het restaurant ligt in het centrum van Berchtesgaden en heeft een historische sfeer. We proeven verschillende heerlijke Beierse specialiteiten, zoals worstjes, varkenspoot, stoofschotels en kreeft. Natuurlijk mogen we het Duitse bier niet missen. Het restaurant heeft een uitstekende service en het eten is erg lekker, waardoor we een geweldige avond hebben.

Na een dag vol avontuur keren we terug naar ons hotel om uit te rusten en ons op te laden voor de volgende dag van onze Duitse sprookjesachtige reis. De prachtige natuurlijke omgeving en romantische sfeer van de Beierse Alpen hebben onze reis nog specialer gemaakt en we zijn diep onder de indruk van de natuurlijke schoonheid van Duitsland. Op de vierde dag zullen we doorgaan naar Füssen in het zuiden van Duitsland om meer sprookjesachtige bezienswaardigheden te verkennen.

Vervoer

.

.

.

.

Attracties

.

.

.

.

Voedsel

.

.

.

.

Hotel

.

.

.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *