Day 7: Verkenning van de geschiedenis en cultuur van Bristol

Vandaag verliet ik het prachtige Bath en reisde ik naar Bristol, een bruisende en creatieve stad.

Met de trein naar Bristol

In de ochtend nam ik de trein vanuit Bath naar Bristol. De treinkaartjes kostten 15 pond. Na ongeveer een half uur rijden, arriveerde ik in deze stad vol geschiedenis en cultuur.

Verblijf: Creative House

In Bristol koos ik ervoor om te verblijven in een homestay genaamd “Creative House”. Het huis ligt in het stadscentrum, op slechts een steenworp afstand van de Bristol Cathedral. Ik koos voor een tweepersoonskamer voor 70 pond per nacht. Hier voelde ik de energie en creativiteit van Bristol.

Bristol Cathedral: de elegantie van gotische architectuur

In de ochtend bezocht ik de Bristol Cathedral. De elegantie en pracht van de gotische architectuur lieten me sprakeloos achter. In de kathedraal bewonderde ik de prachtige glas-in-loodramen en het fijne houtsnijwerk, en voelde ik de majesteit en schoonheid van religieuze kunst.

Verkenning van Bristol’s street art

Bristol staat bekend om zijn rijke straatkunst, dus besloot ik een dag door te brengen met het verkennen van de straatkunst van de stad. Ik bezocht de straatkunstwerken in de wijk Stokes Croft, waar Bristol’s street art-beweging begon. Hier zag ik veel creatieve en unieke street art-werken en voelde ik de energie en creativiteit van deze stad.

Lunch: traditionele Britse gerechten

Tijdens de lunch proefde ik traditionele Britse gerechten in een kleine eetgelegenheid genaamd “Taste of Britain”. Ik bestelde fish and chips met een glas appelsap voor in totaal 12 pond. Hier proefde ik de smaak van traditionele Britse gerechten en ontmoette ik een andere reiziger uit Nederland. We hadden een geweldig gesprek en deelden onze reiservaringen.

SS Great Britain: symbool van de industriële revolutie

’s Middags bezocht ik de beroemde attractie van Bristol, de SS Great Britain. Dit 19e-eeuwse stoomschip was een belangrijke prestatie tijdens de industriële revolutie en was destijds het grootste passagiersschip ter wereld. Tijdens mijn bezoek leerde ik over de geschiedenis en de betekenis van dit schip en voelde ik de grootsheid van de menselijke industriële prestaties.

Bristol Museum and Art Gallery: een feest van geschiedenis en kunst

Daarna bezocht ik de Bristol Museum and Art Gallery, waar ik genoot van de rijke collectie historische artefacten en prachtige kunstwerken. De tentoonstelling toonde geologische monsters, dieren- en plantenmonsters en kunstwerken van over de hele wereld. Hier bracht ik een voldane middag door en voelde ik de pracht en grootsheid van de menselijke beschaving.

Diner: Bombay Dream

Ind ’s Avonds proefde ik authentiek Indiaas eten in een restaurant genaamd “Bombay Dream”. Ik bestelde een curry kipgerecht met een glas lassi, voor in totaal 25 pond. Hier genoot ik van de rijke smaken en unieke sfeer van Indiaas eten en had ik interessante gesprekken met andere gasten over hun reiservaringen.

Bristol ’s nachts: bruisend en rustig

Na het diner wandelde ik door de straten van Bristol en voelde ik de bruisende en rustige sfeer van de stad. ’s Nachts heeft Bristol zowel levendige bars en restaurants als rustige parken en paden. Hier bracht ik een aangename avond door.

Terug in “Creative House”, organiseerde ik mijn ervaringen van de dag in mijn comfortabele kamer. Bristol maakte een diepe indruk op mij, met zowel een rijke geschiedenis en cultuur als een moderne en creatieve sfeer. Morgen zal ik de stad blijven verkennen en ik kijk uit naar meer prachtige bezienswaardigheden en interessante verhalen tijdens mijn reis.

Opwindender

Hoewel het niet wordt aanbevolen om vooraf te reserveren voor ongeplande reizen, hebben deze platforms een krachtige navigatie die al uw vragen kan oplossen.

Vervoer

.

.

.

.

Attracties

.

.

.

.

Voedsel

.

.

.

.

Hotel

.

.

.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *