Day 27: Afscheid van Liverpool, op weg naar Chester

Vandaag zal ik Liverpool verlaten en verder reizen naar Chester om mijn reis door Groot-Brittannië voort te zetten. In de afgelopen dagen heb ik de geschiedenis, cultuur en lokale sfeer van Liverpool leren kennen. Ik kijk ernaar uit om meer opwindende bezienswaardigheden en ervaringen te ontdekken in Chester.

Met de trein naar Chester

’s Ochtends pak ik mijn spullen en neem ik de trein naar Chester. In de comfortabele wagon geniet ik van het landschap langs de route en kijk ik uit naar de rest van mijn reis.

Chester City Walls: getuige van de geschiedenis van de oude stad

Bij aankomst in Chester bezoek ik als eerste de Chester City Walls. Deze oude stadsmuur is getuige geweest van de turbulente geschiedenis van Chester en draagt talloze verhalen met zich mee. Hier wandel ik over de stadsmuur en geniet ik van het prachtige uitzicht op de stad, terwijl ik de historische sfeer opsnuif.

Lunch: proef traditionele Britse gerechten

Voor de lunch ga ik naar een restaurant genaamd “Chester Food Court”, waar verschillende traditionele Britse gerechten worden geserveerd, zoals pasteitjes en stoofvlees. Hier proef ik de heerlijke Britse keuken en geniet ik van de lokale culinaire cultuur.

Chester Cathedral: prachtige gotische architectuur

’s Middags bezoek ik de Chester Cathedral, een van de grootste gotische kathedralen van Groot-Brittannië, bekend om zijn prachtige architectuur en glas-in-loodramen. Hier leer ik over de geschiedenis en architectonische kenmerken van de kathedraal en krijg ik een dieper begrip van de gotische bouwstijl.

Chester Rows: verken middeleeuwse straatjes

’s Avonds bezoek ik de Chester Rows, een straat die doordrenkt is van middeleeuwse sfeer. Hier wandel ik door de smalle straatjes en geniet ik van de middeleeuwse sfeer. In de winkeltjes van Chester Rows koop ik wat souvenirs om als herinnering aan deze prachtige stad mee te nemen.

Diner: proef Chester’s specialiteiten

’s Avonds dineer ik in een restaurant genaamd “Chester Kitchen”, waar Chester’s specialiteiten worden geserveerd, zoals gegrilde lamskoteletten en frietjes. Hier proef ik de authentieke smaak van Chester en geniet ik van de unieke charme van deze stad.

Accommodatie: Chester City Centre Hotel

Ik verblijf vannacht in het Chester City Centre Hotel, dat comfortabele en gezellige kamers biedt en een gunstige ligging heeft om mijn reis in Chester te plannen. In de lounge van het hotel deel ik mijn ervaringen van de dag met andere reizigers en wisselen we interessante verhalen en ideeën uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *