Dag 5: Winkelen bij LX Factory en Sunset Cruise

Een dag vol ontdekkingen in Lissabon begint! Na een geweldige avond genoten te hebben van de betoverende Fado-muziek, zijn we klaar om nog meer van deze prachtige stad te verkennen. Vandaag staat er een bezoek aan LX Factory en een romantische Sunset Cruise op de planning. Samen met mijn vriendin gaan we op avontuur om het beste uit onze laatste dag in Lissabon te halen. Ik neem jullie graag mee op dit onvergetelijke avontuur vol verrassingen en mooie momenten. Laten we beginnen!

Ontbijt bij Fabrica Lisboa

Om onze dag goed te beginnen, besloten we te ontbijten bij Fabrica Lisboa, een hippe en creatieve plek in LX Factory. Hier genoten we van heerlijke versgebakken broodjes en aromatische koffie. Mijn vriendin was meteen enthousiast over de unieke inrichting en de levendige sfeer van de plaats. We namen de tijd om rustig te ontbijten en onze plannen voor de dag door te nemen.

Shoppen bij LX Factory

Na het ontbijt begaven we ons naar LX Factory, een voormalige industriële site die is omgetoverd tot een creatieve hub met trendy winkels, boetiekjes en cafés. We struinden door de verschillende winkels en ontdekten unieke kleding, accessoires en designartikelen. Mijn vriendin was in haar element en vond enkele prachtige souvenirs om mee naar huis te nemen.

Lunch bij Rio Maravilha

Na een ochtend vol winkelplezier kregen we trek en besloten we te lunchen bij Rio Maravilha, een trendy restaurant in LX Factory. Hier genoten we van heerlijke Portugese gerechten met een moderne twist, terwijl we uitkeken over de rivier de Taag. Mijn vriendin koos voor de gegrilde octopus, terwijl ik genoot van de smaakvolle bacalhau à Brás. De prijzen waren redelijk, met hoofdgerechten variërend van €12 tot €20.

Verkenning van Belem

Na de lunch namen we de tram naar de wijk Belem, bekend om zijn historische monumenten en prachtige uitzichten. We bezochten de beroemde Torre de Belem, een iconische toren die ooit diende als verdedigingsfort. Mijn vriendin was gefascineerd door de rijke geschiedenis en de architectonische schoonheid van het monument.

Bezoek aan het Mosteiro dos Jerónimos

Vlakbij de Torre de Belem bezochten we het indrukwekkende Mosteiro dos Jerónimos, een klooster dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. We bewonderden de prachtige gotische architectuur en de intrigerende details van het klooster. Mijn vriendin was onder de indruk van de prachtige kloostergangen en de serene sfeer die er heerste.

Sunset Cruise op de Taag

Om onze laatste avond in Lissabon speciaal te maken, besloten we een Sunset Cruise op de rivier de Taag te maken. We genoten van een schilderachtig uitzicht op de stad en de iconische brug Ponte 25 de Abril terwijl de zon langzaam onderging. Mijn vriendin was sprakeloos door de magische sfeer en de prachtige kleuren van de zonsondergang. Het was een moment om nooit te vergeten.

Diner bij Pharmacia

Na de Sunset Cruise sloten we onze reis af met een heerlijk diner bij Pharmacia, een uniek restaurant dat is gevestigd in een voormalig apothekersgebouw. Hier genoten we van creatieve gerechten met een knipoog naar de farmacie. Mijn vriendin was verrukt over de originele presentatie van de gerechten en de heerlijke smaken die werden geserveerd. De prijzen waren redelijk, met hoofdgerechten variërend van €15 tot €25.

En zo komt er een einde aan onze geweldige reis naar Lissabon. We hebben zoveel mooie herinneringen gemaakt en onvergetelijke ervaringen gehad. Het was een reis vol avontuur, cultuur en romantiek, en ik ben dankbaar dat ik deze bijzondere momenten met mijn geliefde heb kunnen delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *