Gebruik e-mail goed tijdens het reizen, maak back-ups van belangrijke documenten

Tijdens het reizen worden we vaak geconfronteerd met verschillende onverwachte situaties, vooral met betrekking tot identiteitsdocumenten. Om eventuele risico’s het hoofd te bieden, is het van cruciaal belang om onze paspoorten en identiteitskaarten te back-uppen en veilig te bewaren. In dit artikel zullen we delen hoe we onze paspoorten, identiteitskaarten kunnen scannen en kopiëren en hoe we de bestanden naar onze e-mail kunnen sturen om ze op elk moment te kunnen bekijken.

Scan en kopieer belangrijke documenten

Voor vertrek is het belangrijk om onze paspoorten en identiteitskaarten te scannen en te kopiëren. Op deze manier kunnen we ons identificeren met de back-upbestanden als we onze originele documenten tijdens de reis kwijtraken. Kopieën kunnen in kleur of zwart-wit worden gemaakt, maar zorg ervoor dat ze duidelijk en goed leesbaar zijn.

Op zoek naar een verloren paspoort in Thailand

Tijdens mijn reis naar Thailand verloor ik helaas mijn paspoort. Gelukkig had ik het vooraf gescand en gekopieerd en naar mijn eigen e-mailadres gestuurd. Met deze back-upbestanden kon ik een tijdelijk reisdocument bij de lokale ambassade aanvragen en mijn reis voortzetten.

Stuur gescande bestanden naar je eigen e-mail

Door de gescande documentbestanden naar je eigen e-mail te sturen, kun je ze op elk moment bekijken en printen. Bovendien betekent dit dat je belangrijke informatie in de cloud is opgeslagen en niet permanent verloren gaat door het verlies van een harde schijf of computer.

Laat kopieën achter bij vertrouwde personen

Voor vertrek kun je kopieën van je paspoort en identiteitskaart achterlaten bij familieleden of vertrouwde vrienden. Op deze manier kunnen ze je helpen in noodsituaties bij het afhandelen van gerelateerde zaken.

Verlies van identiteitskaart in Parijs

Tijdens mijn reis naar Parijs verloor mijn vriend helaas zijn identiteitskaart. Gelukkig had hij vooraf een kopie bij zijn familie achtergelaten. Toen ze op de hoogte werden gebracht van de situatie, stuurden ze de kopie onmiddellijk naar hem op, wat hem hielp deze moeilijke situatie te doorstaan.

Door de bovengenoemde methoden toe te passen, kunnen we onszelf beter beschermen tegen verlies van belangrijke documenten tijdens het reizen. Dit kan niet alleen een reeks problemen voorkomen, maar ook onze reis gemakkelijker en plezieriger maken.

Opwindender

Als je niet erg geïnteresseerd bent in het vaardigheidsgedeelte, kun je deze platforms proberen.Ze bieden een verscheidenheid aan diensten en hebben een krachtige navigatie om al je vragen op te lossen.

Vervoer

.

.

.

.

Attracties

.

.

.

.

Voedsel

.

.

.

.

Hotel

.

.

.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *